luni, 6 iulie 2009

Vorbe vs fapte...

... ca tot purtam mai devreme o discutie cu cineva legata de vorbe si fapte. Eu sustineam sus si tare ca vorbele raman, iar persoana in cauza sustinea ca faptele sunt mai importante si ca vorbele trec. Pana la urma, eu cel putin nu am ajuns la nicio concluzie. In foarte multe cazuri, vorbele dor mai tare decat faptele si prefer sa primesc doua palme decat sa mi se spune lucruri dure. De cele mai multe ori, spunem lucruri fara sa ne dam seama cam cat rau fac si ca incet, incet se aduna si inevitabil raman acolo, undeva... Si ar fi bine daca ar ramane intr-un coltisor si nu s-ar intoarce in memorie exact in momentele cele mai nepotrivite. Daca aduni prea mult in tine si la un moment dat izbucnesti, s-ar putea sa arunci in stanga si in dreapta cu tot ce s-a strans, cu tot ce parea uitat acolo, undeva.
Daca trecem si in extrema cealalta, o fapta deja facuta nu are cale de intoarcere. Ce a fost facut, acolo ramane si de cele mai multe ori vorbele dragute nu mai au nicio insemnatate. Daca ti-ai asumat riscul de a face o tampenie, ti l-ai asumat si pe cel de a nu mai avea cale de intoarcere. Daca o vorba mai poate fi intoarsa, o fapta nu... Si ma intreb din nou, pana la urma care dintre cele doua poate face mai mult rau? Daca le punem pe o balanta, cantaresc oare amandoua la fel?

2 comentarii:

  1. Hmm.Cuvintele chiar conteaza foarte mult.
    Nu stiu pentru ceilalti,dar pentru mine da.Daca mi se spune ceva,pur si simplu nu pot sa uit.Le aud si le aud si le tot aud continuu ca pe un ecou.Parca as fi blestemata sa nu pot scapa de ele.
    dar si faptele sunt foarte importante.
    Pana la urma,cred ca totul tine de persoana.Daca e cineva foarte important pentru mine,atunci ma dor si vorbele rostite,dar si faptele.
    Daca e cineva mai putin interesant,atunci parca nu mai conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu halatel, depinde de unde vin vorbele si faptele respective. Dar mai rau si decit unele si decit altele sunt gindurile din spatele lor care se transforma in vorbe sau fapte sau (mai rau) se ascund in subconstient.

    RăspundețiȘtergere