marți, 7 iulie 2009

Lectie de psihologie... sau psihiatrie :P

Tocmai mi-am amintit o discutie pe care o aveam acum ceva timp cu cineva pornita de la replica "S-o f***t butonul". Din gluma in gluma, s-a ajuns la o discutie care ma pune pe ganduri...cat de departe a ajuns nebunia omeneasca? :P
Persoana cu care purtam discutia e studenta la psihologie si din cate am inteles eu, ceea ce urmeaza sa spun a fost ceva predat la facultate, de catre un profesor de psihiatrie. Persoana in cauza, adica profesorul respectiv, a avut ocazia sa cunoasca o pacienta "mai speciala". In ce sens mai speciala? In sensul ca starea ei si nebunia se rezumau la faptul ca nu putea spune altceva in afara de "ctrl, alt, delete". La absolut orice intrebare, raspunsul era acelasi. Evident ca a fost un soc pentru toti cei din jur... Adica, nebuni, nebuni... Dar unul care sa vina la tine si sa nu spuna altceva decat "ctrl, alt, detele", parca e un pic cam dubios si neasteptat... Dupa multe cercetari ale specialistilor pentru a-si da seama cum a ajuns pacienta in starea respectiva, s-a ajuns la o concluzie. Intr-una din zile, femeia se plangea la birou unei colege ca are prea multe probleme, ca nu poate sa stearga cu buretele ce a fost in trecut, ca toate se aduna (etc)... lucruri de care la o adica ne plangem cu totii. Replica colegei de birou a fost: "Eh lasa draga... Incearca sa dai alt+ctrl+delete la tot si gata". Eh si uite asa de la o chestie de genul, se ajunge unde spuneam mai devreme ca s-a ajuns. Ca o incheiere, concluzia specialistilor a fost ca discutia respectiva, mai exact ce i-a spus colega de munca femeii, a ramas undeva in mintea acesteia si in momentul in care, din cauza prea multor probleme, femeia a ajuns in stadiul de nebunie... s-a reintors discutia si, ca sa ma intorc de unde am pornit,"s-o f***t butonul" ... Si a ramas pe "alt, ctrl, detele". Ce s-a intamplat mai departe, nu stim. Cert e ca lumea o ia razna rau de tot si prea multa tehnologie clar strica. ;)

-------------------------------

P.S: Pentru amuzament si relaxare, recomand cu caldura Ice Age 3. Desi l-am vazut 3D, nu mi s-a parut sa fi avut prea multe efecte. E ok si de vizionat acasa, in pat, in timp ce mananci o punga mare de pufuleti si muulta ciocolata. :P




3 comentarii:

  1. Pufuleti daaaa:x
    Pai:)) e ceva gen bancul asta:
    -A inceput sa ninga.
    -A da?Da-mi si mie linkul.

    :))
    Insa ea nu era obsedata de calculator sau ceva de genu'.Chiar dorea sa fie linistita.Sa stearga cu buretele.Si cand a primit replica aia,la cat de disperata era ea,a luat-o de buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ar fi sa poti da de-adevaratelea Ctrl-Alt-Del. Si uneori chiar sa-ti formatezi hardul. Sau sa-ti reinstalezi o alta mentalitate sau alt model de gindire. Pe cele corecte.
    Cel mai greu de schimbat sunt gindurile. De ce oare, ele nu au suport material?

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze, dar nu m-am putut abtine sa-mi dau cu parerea. Cautam o poza pe tema "friendship" si Master Google m-a zvirlit in blogul tau.
    Toate cele bune,

    Serbi

    RăspundețiȘtergere